Hoppa till innehållet

Dagbio: Spencer.

  • Dagbio: Spencer
  • Dagbio: Spencer
Datum och mer information om visning kommer
Om filmen

Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att hennes äktenskap med prins Charles rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan hon fortsatt tvingats spela den perfekta hustrun. Alla är inställda på en sedvanlig stramt regisserad jul med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt, men Diana vet att allt måste bli annorlunda denna gång. Fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål - att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet.

Kristen Stewart är Oscarstippad för sin gestaltning av Dianas omskakande inre resa under några avgörande dagar. Jonny Greenwood från Radiohead står för soundtracket.

-Alla vet hur en saga slutar, men Diana ändrade på det för alltid. Det här är berättelsen om en prinsessa som bestämde sig för att inte bli drottning utan istället bygga sig en egen identitet; en upp- och nervänd saga. Jag har alltid fascinerats av beslutet, som måste ha varit mycket svårt att fatta. Det är filmens hjärtpunkt - jag ville undersöka hennes process, hur Diana pendlar mellan tvekan och beslutsamhet för att till slut välja friheten, både för sig och för sina barn. Denna mänsklighet och ärlighet har blivit hennes oöverträffade eftermäle, säger Pablo Larraín, som tidigare utforskat en legendarisk kvinnas vägval i Jackie där Natalie Portman gestaltade Jacqueline Kennedy.

Vanliga frågor

Vad är dagbio?

Dagbio är bra film som visas för daglediga, varannan vecka, utvald av dig!

Information

Rullatorer kan fällas ihop och ställas mot grå vägg i Sagabiografens entré.

Lägre biljettpris
Onsdag varannan vecka
Dörrarna öppnas 13:00
Filmen startar 14:00

Ibland är det många som vill se en film. Då ordnar vi om möjligt extrainsatta visningar. Extrainsatta visningar kan ske på andra tider och dagar än normalt. Kontrollera noga så att du bokar biljett till rätt visning.

Pris 100:-
Åldersgräns Från 11 år
Tal Engelska
Undertext Svenska
Längd 1 tim 57 min

Genre Drama
Regi Pablo Larraín

Medverkande Kristen Stewart, Sally Hawkins, Amy Manson, Sean Harris, Jack Farthing

Öpnna kalendarium

Restriktioner tas bort 11 februari

Vi återgår till normal placering vid biovisning och evenemang från och med 11 februari.

Kom ihåg att du fortfarande bör stanna hemma om du har symtom på covid-19. Vuxna som inte har vaccinerat sig bör fortsatt undvika folksamlingar och trängsel inomhus.

Klicka här för att läsa mer

Ta paus i firandet.

Ge bort en stunds lugn och ro. Lika uppskattat av svärsonen som av familjens ständiga projektledare.

Läs mer om Presentkort

Inför ditt besök

Förköpta biljetter får du i handen (om du köper på plats) eller din e-postadress (om du köper på hemsidan). Vi har alltid kunnig personal på plats - säg till om du har frågor eller problem!

Undrar du något mer inför ditt besök? Läs svaren på våra vanligaste frågor och svar här eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Engagera dig för kulturen i Boden.

Vi tror på att möta nya idéer med nyfikenhet och entusiasm. Vill du jobba med oss? Är du nyfiken på hur man påverkar beslut? Vill du starta upp en ungdomsgrupp?

Läs mer och engagera dig!

By Formsmedjan. Powered by Yago