Hoppa till innehållet

Vanliga frågor och svar

Vad gör ni för att minska smittspridningen?

Bra fråga! Vi har gjort en hel landningssida för aktuell information: Coronaviruset (covid-19)

Här kan du se alla åtgärder vi vidtagit sen mars 2020: Det här gör vi på Folkets Hus

Jag hittar inte igen min biljett!

Ingen panik. Så här gör du:

 1. Kontrollera skräpposten på e-postadressen du angav vid köpet. Ibland kan mejl med biljetter helt enkelt fastna där. Leta efter avsändaren Tickster som är vår biljettleverantör.
 2. Prova logga in på MyTickster.com med e-posadressen du angav vid köpet
  Klicka här för att komma till supportsidan hos Tickster

Hittar du fortfarande inte biljetten? Kontakta oss under biljettkassans öppettider på 0921-18550 eller info@boden.fh.se så hjälper vi dig.

Hur bokar jag biljetter?

Klicka på datumknappen på det evenemang du är intresserad av och följ sen instruktionerna. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Vid ånger kan du mejla oss på info@boden.fh.se. Bokningar släpps automatiskt 1 minut innan evenemangsstart.

Kan jag betala med kontanter?

Ja, vi tar emot kontanter. Vid köp på hemsidan kan du även använda Swish.

När har ni öppet?

Våra ordinarie öppettider är tisdag till fredag, 15:00 - 18:00. Förutom det har vi alltid öppet 60 minuter innan biovisning och evenemang.

Startar filmen 16:00 kan du med andra ord köpa biljett, snacks och presentkort på plats från och med 15:00 till och med visningens start - oavsett veckodag.

Läs mer om ordinarie öppettider och avvikelser här

När behöver jag hämta ut min bokade biljett?

Förköpta biljetter får du i handen (om du köper på plats) eller din din e-postadress (om du köper på hemsidan). Biljetter som bokats men inte betalts måste hämtas ut på plats innan evenemanget startar.

Bokningar som inte lösts ut släpps automatiskt 1 minut innan visningen startar.  Du behöver alltså ha hämtat ut dina biljetter 18:59 om visningen startar 19:00.

När du behöver vara på plats varierar. Vi brukar rekommendera minst 30 minuter innan visning för att hinna köpa snacks och betala för dina biljetter.

Orolig för trängsel? Ring oss när vi öppnat biljettkassan så berättar vi hur läget ser ut.

Kan jag köpa biljett på plats?

Ja, det kan du. Vi öppnar kiosken för försäljning av snacks och biljetter 60 minuter innan ordinarie visning. Med anledning av pandemin går det just nu inte att boka och sedan hämta ut hos oss, vi har endast förköp av biljetter.

Hur återköper jag biljetter?

Vi accepterar återköp på grund av ånger eller förhinder. Återköp måste du göra innan visning och evenemang startat.

Tillvägagångssättet varierar beroende på om du köpt biljett via hemsidan eller på plats i en av våra biljettkassor. Så här gör du:

Biljetter köpta via hemsida

Skicka ett mejl till info@boden.fh.se med ditt referensnummer. Referensnumret är 10 siffror långt och finns i mejlet du fått med bekräftelse på ditt köp.

Vid återköp av biljetter du köpt via hemsidan får du vanligtvis tillbaka pengarna på ditt bankkonto 3-5 bankdagar efter återköpet genomförs.

Biljetter köpta på plats

Vid återköp av biljett köpt på plats får du presentkort tillbaka. Kontakta servicepersonalen på 0921-18550 eller info@boden.fh.se så hjälper vi dig med ditt återköp.

Biljetter till andras evenemang

Andra arrangörer som säljer biljetter eller tar entré till evenemang som äger rum i våra lokaler tar själva beslut om hur de vill göra. Hittar du inte arrangörens kontaktuppgifter? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Vad kostar det att gå på bio?

Vi har ett och samma låga biljettpris för alla biobesökare. Istället för rabatter baserade på ålder strävar vi efter att kunna erbjuda något för alla.

Ordinarie priser

Premiärfilm 130:-
Seriefilm och dokumentärer 110:-
Knattebio 100:-
Dagbio 90:- (onsdagar 14:00, ojämna veckor)

Biljettpriserna gäller både vid köp av biljett i kassan på Sagabiografen och på nätet via vår webshop. Enstaka visningar kan ha andra priser än de ovan, läs mer på sidan för aktuellt evenemang.

Snacks och dricka

Snacks i biokiosken kostar 25-50 kr per vara. Jämförbart med att handla godis på kvarterskiosken med andra ord! När du förbeställer snacks till fler än 10 besökare på ditt evenemang ger vi mängdrabatt.

Kan jag använda presentkort från Filmstaden (SF)?

Nej.

Sagabiografen är en fristående biograf som drivs av föreningen Folkets Hus Boden. Vi tar emot presentkort som är sålda på vår hemsida, i biljettkassan på plats samt Företagarna Bodens presentkort.

Kan jag alltid köpa popcorn/snacks hos er?

Kort svar: Nej.

Långt svar: Under våra ordinarie öppettider kan du köpa biljetter och presentkort, men inte snacks. Vi poppar våra popcorn ca 60 minuter innan filmen börjar. På så vis får du alltid färska popcorn när du går på bio hos oss!

Tänk att i regel kan du köpa popcorn vid bio, fika i pausen vid teater och scenkonst och godis och dryck (kaffe och läsk) vid alla evenemang.

I detaljerna på evenemangets egna undersida här på Folketshusboden.se kan du läsa mer om serveringen vid evenemanget. Är det några avvikelser ser vi till att skriva ned det där.

Och har du fler frågor finns vi här för att ge dig svar. Kontakta oss!

Måste mitt barn ha egen biljett?

Alla som ska se film behöver ha en egen biljett. Undantag görs för mycket små spädbarn, men vi rekommenderar i regel föräldrar att inte ta med sig spädbarn på våra ordinarie visningar. Anledningen är att biofilmer kan ha hög ljudvolym som kan skrämma eller bara vara mycket obehaglig för små barn.

Välj istället någon av våra visningar av knattefilm eller dagbio om du vet med dig att ditt barn är känsligt för höga ljud. Personalen kan berätta mer och ge dig en rekommendation. Fråga oss så hjälper vi dig hitta rätt film för dig och ditt barn!

Kan jag lämna mitt barn ensam på biografen?

Vi ser helst att ditt barn är över 7 år och självständigt när du lämnar barnet själv i våra lokaler. Med självständigt menar vi:

 • Kan hålla koll på sin biljett/placering
 • Kan själv sätta sig på sin plats i lokalen
 • Kan hitta till våra toaletter och gå på toaletten själv
 • Plockar själv undan skräp efter sig
 • Hittar på egen hand ut via nödutgångarna vid utrymning
 • Kan kontakta vuxen via telefon i nödfall

Barn och andra som inte klarar av att på egen hand utföra dessa uppgifter ska ha vuxen ledsagare med sig under hela visningen.

Kan min förälder intyga att jag är 15 år?

Alla som är över 18 år ses som vuxna och kan därför följa med (ledsaga) minderåriga på bio. Var redo med legitimationen i insläppet.

Den som följer med kan vara en kompis eller ett storasyskon - det viktiga är att personen är över 18 år och att den följer med under hela visningen.

Du kan inte intyga din ålder genom att be personal prata med förälder i telefon. Du kan inte heller låta någon intyga ålder för att sen lämna dig ensam på visningen.

Läs mer om åldersgränser på bio

Vad gäller för åldersgränser på bio?

Åldersgränser på bio

 • Barntillåten
  Får ses av alla oavsett ålder
 • Från 7 år
  Får ses av alla i vuxet sällskap
 • Från 11 år
  Från 7 år i vuxet sällskap
 • Från 15 år
  Från 15 år utan vuxna. Från 11 år i vuxet sällskap.

I vuxet sällskap betyder att person över 18 år följer med (ledsagar) under hela visningen. Ha legitimation redo för att intyga din ålder när du ska se film hos oss med åldersgränsen från 15 år. Ålderskontroll genomförs i insläppet till salongen.

Läs mer om åldersgränser hos oss

Hur är det med alkoholservering?

Alla kan söka tillstånd för att servera alkohol i våra lokaler. Folkets Hus har ett så kallat paustillstånd om att servera mellan akter på scenarrangemang (livesända och på plats).

Vid försäljning kontrolleras ålder av den som säljer och vi gör vid tillfället regelbundna kontroller så att ingen alkohol förs utanför våra lokaler, lämnas oövervakad eller ges vidare till minderårig.

Vi skriver alltid ut om alkohol kommer finnas till försäljning på sidan för aktuellt evenemang.

Vem är det som driver biografen?

Sagabiografen drivs av föreningen Folkets Hus Boden. Vi är en ekonomisk förening med andelsägare och en medlemsvald styrelse. Det är med andra ord våra ägare (medlemmarna) som styr vad vi gör. Vilka som jobbar här hittar du på kontaktsidan.

Vi drivs av att göra Boden till en stad full av kultur och möten - inte att öka våra egna vinster. Allt överskott går in i verksamheten igen via investeringar.

Klicka här för att läsa mer om oss

Hur kan jag stötta Folkets Hus?

Kort svar: Dela, gilla, ropa ut dit stöd från hustaken!

Vi förstår att inte alla kan besöka biografen eller stötta föreningar med pengar under pandemin, men alla kan ge sin favoritbiograf en extra like, delning och shout out.

Hjälp oss sprida ordet om biografen och våra andra verksamheter! Tack ♥

Följ oss på Instagram

Gilla oss på Facebook

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vad är dagbio?

Dagbio är bra film som visas för daglediga, varannan vecka, utvald av dig!

Information

Rullatorer kan fällas ihop och ställas mot grå vägg i Sagabiografens entré.

Biljettpris 90:-
Onsdag varannan vecka
Dörrarna öppnas 13:00
Filmen startar 14:00

Ibland är det många som vill se en film. Då bokar vi in extrainsatta visningar. Extrainsatta visningar kan ske på andra tider och dagar än normalt. Kontrollera noga så att du bokar biljett till rätt visning.

Jag kunde inte slutföra köpet och nu är mina platser tagna!

Ifall du avbryter pågående bokning kommer sätena fortfarande vara blockerade. Det här gör biljettsystemet för att det inte ska gå för flera att boka samma säten samtidigt.

Efter 15 minuter släpps blockeringen automatiskt. Du behöver inte göra något mer för att den ska släppas.

Prova boka samma platser igen efter 15 minuter. Om sätena inte är släppta efter 15 minuter kan du försöka boka andra. I få fall kan säten bli reserverade när betalningsalternativet är Swish och köpet avbryts.

Oavsett vilket så dras inga pengar från ditt konto om bokningen lämnas olöst. Är det viktigt för dig med just dessa platser, kontakta oss så hjälper vi dig!

Vad gäller vid vaccinationsintyg?

Regeringen har fattat beslut om införande av vaccinationsintyg för tillträde till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus från och med den 1 december i år. Med anledning av detta så behöver du som kund över 18 år visa upp ett giltligt vaccinationsintyg och legitimation som bevisar att du är fullt vaccinerad med 2 doser mot covid-19. Personer som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig kan medges inträde mot uppvisande av läkarintyg. Detta gäller samtliga föreställningar och filmvisningar hos oss.Om du nekas inträde på grund av att du saknar intyg kan dina biljetter återköpas innan evenemangets start.


Mer information hittar du även på vår hemsida: https://folketshusboden.se/coronaviruset

Information med anledning av covid-19 (coronaviruset)

Det viktigaste du kan göra är att hålla avstånd till dina medbesökare och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen!

Klicka här för att läsa mer

Ta paus i firandet.

Ge bort en stunds lugn och ro. Lika uppskattat av svärsonen som av familjens ständiga projektledare.

Läs mer om Presentkort

Inför ditt besök

Förköpta biljetter får du i handen (om du köper på plats) eller din e-postadress (om du köper på hemsidan). Vi har alltid kunnig personal på plats - säg till om du har frågor eller problem!

Undrar du något mer inför ditt besök? Läs svaren på våra vanligaste frågor och svar här eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Om ditt köp

Biljett till andras evenemang kan inte betalas med våra presentkort. Presentkort från andra biografer (exempelvis Filmstaden) kan inte användas hos oss på Folkets Hus Boden.

Har du frågor om återköp av biljetter? Klicka här för att se alla våra köpvillkor.

By Formsmedjan. Powered by Yago