Hoppa till innehållet

Om den här sidan

Här har vi samlat information om tillgängligheten på Folkets Hus. Hittar du inte svar på din fråga? Ta en titt under Vanliga frågor och svar eller hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Evenemang som läggs upp på vår hemsida är ibland förmedlade - det betyder att vi på Folkets Hus inte själva är ansvariga för innehållet - och därför kan vi inte svara på alla frågor som kan tänkas uppstå. Vi hjälper dig trots det gärna att hitta rätt kontakt så att du får pålitliga svar på dina frågor.

Undersidor

Syntolkning på bio

Rullstolsplatser

Framkomlighet

Det finns nivåskillnader i våra entréer. I väntan på ombyggnation finns ramper utplacerade för arrangörer och ledsagare att lägga ut. De står precis innanför dörren där tröskeln eller nivåskillnaden finns. Om du är själv och behöver hjälp med att komma in via huvudentrén kan du ringa oss på 0921-185 50 så kommer vi och hjälper dig.

Huvudentré

Vår huvudentré hittar du på Drottninggatan 4 (Sagabiografen). För att komma till föreningslokalen Rondo behöver du gå in från Kungsgatan 51 - alltså från andra sidan huset. Samtliga entréer har dörröppnare som aktiveras genom knapptryck.

Toaletter

I våra lokaler finns toaletter nära till hands oavsett var du är. Toaletterna är uppdelade efter kön då de är bås med toalettstolar. Det finns även toaletter som är lite större rum med skötbord där en rullstol eller barnvagn får plats. De större toaletterna är könsneutrala. Toaletterna i anslutning till lokalen Forum är könsneutrala.

Hiss

I Sagas foajé hittar du hiss till lokalerna på Drottninggatan. Hissen har automatiska dörrar och styrs genom att hålla inne hissens olika knappar.

Plan 0 - Kiosk, café och toaletter
Plan 1 - Biosalong, biljettkur
Plan 2 - Entré och foajé
Plan 3 - Forum och kontor

Rondo går att komma åt via hiss som finns i separat ingång. För att använda hissen går du in via Tekniska förvaltningen på Kungsgatan, cirka 25 m från Rondos huvudentré. Hissen kräver nyckel för att användas. Prata med din förening så hjälper de dig in i lokalen via hiss. Vi rekommenderar alla arrangörer att placera ut hissvärdar när de hyr Rondo för fler deltagare än sina kända medlemmar (för allmänheten).

Foajé och övriga ytor

Vi har sittplatser utplacerade för den som väntar på färdtjänst eller behöver hämta andan en stund. Vårt mål är att möblera för framkomlighet med rullstol, permobil och barnvagn så långt det är praktiskt möjligt.

Internet

Vi har ett WiFi-nätverk som är öppet för alla besökare. Anslut till nätverket "FolketshusGuest" och använd lösenordet som finns skyltat i lokalerna. Saknas skylt eller är det några andra problem? Kontakta personal på plats!

Parkering

P-hus Cedern ligger i anslutning till den del av Drottninggatan som är gågata och där du hittar vår huvudentré. P-huset är avgiftsbelagt och har platser avsedda för rörelsehindrade. Avståndet till entrén är cirka 100 m till fots.

Det finns gott om korttidsparkering på liknande avstånd till oss i centrala Boden. Exempelvis Kyrkgatan 45-47 och Sadelmakargatan 1 har platser reserverade för rörelsehindrade.

Språk och kommunikation

Vi strävar efter att hela tiden förenkla och förtydliga de texter och bilder vi använder. Vår målsättning är att det ska vara lätt för dig att hitta och förstå information. I de fall du inte hittar svaren själv finns vår personal tillgänglig på det sätt som passar dig bäst.

Alla som arbetar på Folkets Hus anpassar sitt språk efter ditt behov. Du ska alltid kunna fråga oss om något utan att känna dig dum.

Vi skyltar när det är praktiskt möjligt och relevant på fler språk än svenska och engelska.

Hjälp oss bli bättre.

Berätta för oss när något inte fungerar och kan anpassas bättre för dig. Genom ditt engagemang växer vi starkare - tillsammans!

Klicka här för att mejla oss

Tillsammans i ett hus

Lokalen Rondo (gamla Folkan) har fått ett nytt upplägg. Du som är föreningsansluten hyr den för bara 400:- per tillfälle.

Klicka här för att läsa mer

Inför ditt besök

Förköpta biljetter får du i handen (om du köper på plats) eller din e-postadress (om du köper på hemsidan). Vi har alltid kunnig personal på plats - säg till om du har frågor eller problem!

Undrar du något mer inför ditt besök? Läs svaren på våra vanligaste frågor och svar här eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Engagera dig för kulturen i Boden.

Vi tror på att möta nya idéer med nyfikenhet och entusiasm. Vill du jobba med oss? Är du nyfiken på hur man påverkar beslut? Vill du starta upp en ungdomsgrupp?

Läs mer och engagera dig!

By Formsmedjan. Powered by Yago