Hoppa till innehållet

Så här gör du för att boka rullstolsplatser

1. Klicka på datum för den föreställning eller film du vill se. Du skickas nu vidare till Ticksters webshop.

2. I nästa steg, klicka på "Jag väljer själv", för att välja rullstolsplatserna. Platserna finns på rad 14 och har nummer 12, 13, 14 och 15.

3. I nästa steg, under rubriken Betalning välj alternativet "Boka nu och betala vid uthämtning" om du vill nyttja vårt erbjudande om fri entré för ledsagare.

4. Fyll i dina uppgifter och slutför bokningen

Innan visningen kommer du förbi Sagabiografen och betalar dina biljetter. Sen är du klar och kan njuta av filmen!

Mer information om rullstolsplatserna

I salongen finns speciell plats avsedd för två rullstolar eller permobiler med en ledsagare vardera. Om sällskapet har fler än en ledsagare per rullstol kan dessa komma att placeras på närliggande rader. Vi rekommenderar rad 13 och 14 för sällskapets övriga besökare.

På plats ser det lite annorlunda ut jämfört med hur det ser ut i webshopen här på hemsidan. Sett från salongsentrén finns två av platserna rakt fram och två direkt till höger. Vid platserna finns lösa biostolar som går att flytta på. Platserna är med andra ord flexibla. Har du några funderingar hjälper vi dig att hitta till rätta.

Vid bio är det vår maskinist, alltså den som visar filmen, som bestämmer vem som sitter var. Det betyder att även om du bokat och köpt rullstolsplats, men inte har behov av att ha med dig rullstol på biografen, kan du bli ombedd att lämna över din plats till någon som sitter i rullstol. Den här regeln finns till för att de som verkligen behöver platserna i första hand ska få tillgång till dem.

Fri entré för ledsagare

Vi erbjuder ledsagare i sällskap med rullstol fri entré till biovisningar och evenemang. Vid bokning och hämtning av biljett hos oss i kassan, uppge att det handlar om ledsagarbiljett så löser vi resten! Erbjudandet gäller en ledsagare per sällskap.

Alla biobesökare ska ha en biljett med sig, oavsett om det handlar om fri eller betald biljett. Vid andras evenemang i våra lokaler kan andra regler gälla. Du hittar detaljerna på sidan för aktuellt evenemang.

Framkomlighet

Det finns nivåskillnader i våra entréer. I väntan på ombyggnation finns ramper utplacerade för arrangörer och ledsagare att lägga ut. De står precis innanför dörren där tröskeln eller nivåskillnaden finns. Om du är själv och behöver hjälp med att komma in via huvudentrén kan du ringa oss på 0921-185 50 så kommer vi och hjälper dig.

Huvudentré

Vår huvudentré hittar du på Drottninggatan 4 (Sagabiografen). För att komma till föreningslokalen Rondo behöver du gå in från Kungsgatan 51 - alltså från andra sidan huset. Samtliga entréer har dörröppnare som aktiveras genom knapptryck.

Toaletter

I våra lokaler finns toaletter nära till hands oavsett var du är. Toaletterna är uppdelade efter kön då de är bås med toalettstolar. Det finns även toaletter som är lite större rum med skötbord där en rullstol eller barnvagn får plats. De större toaletterna är könsneutrala. Toaletterna i anslutning till lokalen Forum är könsneutrala.

Hiss

I Sagas foajé hittar du hiss till lokalerna på Drottninggatan. Hissen har automatiska dörrar och styrs genom att hålla inne hissens olika knappar.

Plan 0 - Kiosk, café och toaletter
Plan 1 - Biosalong, biljettkur
Plan 2 - Entré och foajé
Plan 3 - Forum och kontor

Rondo går att komma åt via hiss som finns i separat ingång. För att använda hissen går du in via Tekniska förvaltningen på Kungsgatan, cirka 25 m från Rondos huvudentré. Hissen kräver nyckel för att användas. Prata med din förening så hjälper de dig in i lokalen via hiss. Vi rekommenderar alla arrangörer att placera ut hissvärdar när de hyr Rondo för fler deltagare än sina kända medlemmar (för allmänheten).

Foajé

Vi har sittplatser utplacerade för den som väntar på färdtjänst eller behöver hämta andan en stund.

Internet

Vi har ett WiFi-nätverk som är öppet för alla besökare. Anslut till nätverket "FolketshusGuest" och godkänn villkoren - inget konto krävs för inloggning.

Parkering

P-hus Cedern ligger i anslutning till den del av Drottninggatan som är gågata och där du hittar vår huvudentré. P-huset är avgiftsbelagt och har platser avsedda för rörelsehindrade. Avståndet till entrén är cirka 100 m till fots.

Det finns gott om korttidsparkering på liknande avstånd till oss i centrala Boden. Exempelvis Kyrkgatan 45-47 och Sadelmakargatan 1 har platser reserverade för rörelsehindrade.

Språk och kommunikation

Vi strävar efter att hela tiden förenkla och förtydliga de texter och bilder vi använder. Vår målsättning är att det ska vara lätt för dig att hitta och förstå information. I de fall du inte hittar svaren själv finns vår personal tillgänglig på det sätt som passar dig bäst.

Alla som arbetar på Folkets Hus anpassar sitt språk efter ditt behov. Du ska alltid kunna fråga oss om något utan att känna dig dum.

Vi skyltar när det är praktiskt möjligt och relevant på fler språk än svenska och engelska.

Syntolkning på bio

Nu kan du som behöver syntolkning på bio få det via en app i din smarta mobiltelefon eller surfplatta. Det enda du behöver för att ta del av tjänsten är en app och ett par hörlurar till din smarta mobiltelefon eller surfplatta.

Före biobesöket:
  1. Anslut din mobil eller surfplatta till internet.
  2. Öppna App Store eller Google Play och sök på "syntolkning".
  3. Ladda hem valfri app (TillBio, BioPlay, MovieTalk, SubTalk eller VoiceVision).
  4. Öppna appen och ladda ner ljudspåret till den film du ska se.
  5. Glöm inte att ta med hörlurar!
När du satt dig på din plats i biografen:
  1. Sätt på flygplansläge.
  2. Öppna appen (TillBio, BioPlay, MovieTalk, SubTalk eller VoiceVision).
  3. Tryck på appens startknapp, och behåll appen igång.
  4. Syntolkningen kommer igång automatiskt när filmen börjar.
Så funkar syntolkning på bio

Syntolkning innebär att filmens handling och visuella miljöer beskrivs på svenska, så att personer med synnedsättning kan ta del av allt som händer i en film. Syntolkning på svenska finns till både svenska och utländska filmer.
Ljudspåren går att nå via kostnadsfria appar på din smarta mobiltelefon eller surfplatta. Där finns även särskilt ljudspår som kan liknas med en trailer för filmen, en så kallad syntolkningsintroduktion. De största apparna i dagsläget heter TillBio, BioPlay, MovieTalk, SubTalk och VoiceVision. Vilken app du föredrar är en smaksak.

Via apparna kan du antingen välja att lyssna på uppläst text eller syntolkning. Om du vill växla mellan tjänsterna så kan du givetvis ändra ditt val under filmens gång, och likaså justera ljudspårets volym. Om du ska se film på tv så ska du välja ljudspåren för TV, DVD eller VOD.

För att se vilka titlar som finns tillgängliga med syntolkning, se hela den aktuella listan på bioguiden.se

Tänk på det här när du använder mobilen vid biovisning

I normala fall uppmanar vi våra besökare att inte använda mobiltelefoner och surfplattor inne i salongen vid biovisning. Du som använder mobiltelefon eller surfplatta för syntolkning har såklart tillåtelse att göra det. Tänk på att förbereda syntolkningen innan filmen startar och att ställa ned ljusstyrkan på skärmen så lågt som möjligt. Ha skärmen släkt medan du lyssnar och ha alla övriga ljud (som ringsignaler och notifikationer) inställda på ljudlöst eller helt avlagna.

Hjälp oss bli bättre.

Berätta för oss när något inte fungerar och kan anpassas bättre för dig. Genom ditt engagemang växer vi starkare - tillsammans!

Klicka här för att mejla oss

Tillsammans i ett hus

Lokalen Rondo (gamla Folkan) har fått ett nytt upplägg. Du som är föreningsansluten hyr den för bara 200:- per tillfälle.

Klicka här för att läsa mer

Inför ditt besök

Förköpta biljetter får du i handen (om du köper på plats) eller din e-postadress (om du köper på hemsidan). Vi har alltid kunnig personal på plats - säg till om du har frågor eller problem!

Undrar du något mer inför ditt besök? Läs svaren på våra vanligaste frågor och svar här eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Engagera dig för kulturen i Boden.

Vi tror på att möta nya idéer med nyfikenhet och entusiasm. Vill du jobba med oss? Är du nyfiken på hur man påverkar beslut? Vill du starta upp en ungdomsgrupp?

Läs mer och engagera dig!

By Formsmedjan. Powered by Yago