Hoppa till innehållet

Köpvillkor

Senast uppdaterade: 2022-11-27

När du köper biljett via vår hemsida och i biljettkassa på plats godkänner du köpvillkoren så som de är formulerade på den här sidan

Serviceavgifter

Serviceavgift tillkommer när vi säljer biljetter till aktiviteter i våra lokaler för andra arrangörers räkning. I regel betalas inte serviceavgifter tillbaka vid återköp på grund av ånger, sjukdom eller andra liknande anledningar.

Presentkort

Vi erbjuder presentkort till flera olika belopp. Du kan inte återlösa presentkort mot pengar, däremot kan du använda dem som betalning för allt som vi säljer i kiosk och kassa. Det vill säga biljetter, godis, läsk, fika, snacks m.m. Du väljer själv kombination av varor ur vårt ordinarie sortiment.

Om du köper dina presentkort i kassan får du dem utskrivna och i en liten presentkortsficka. Köper du via hemsidan får du dem levererade som en PDF, redo att skrivas ut.

Presentkorten gäller endast hos Folkets Hus Boden och vi tar ej emot presentkort från andra biografer (exempelvis SF). Giltighetstiden är 1 år från inköpsdatum.

Presenkort gäller endast som betalning för entré eller biljett till evenemang arrangerade av Folkets Hus Boden - exempelvis ordinarie biovisningar och Bodens Storbands konserter. De gäller inte som entré till Riksteaterföreningens teaterföreställningar.

Vi skriver alltid ut vem som är arrangör i tryckt material och på evenemangets egna sida här på vår hemsida.

Återköp

Vi accepterar återköp på grund av ånger och förhinder. Återköp måste du göra innan visning och evenemang startat. Efter evenemangsstart anses biljetten förbrukad.

Vid återköp av biljetter du köpt via hemsidan får du vanligtvis tillbaka pengarna på ditt bankkonto inom 3-5 bankdagar. Skicka ett mejl till info@boden.fh.se med namn, vad du vill att vi gör och den 10-siffriga koden för hela köpet eller biljetten som du vill återköpa. Om du hellre vill byta till ett annat datum eller föreställning går det i de flesta fall också bra.

Du kan även komma förbi under biljettkassans ordinarie öppettider eller ringa oss på 0921-18550 så hjälper vi dig med ditt återköp. Biljetter köpta på plats återköpes i regel mot presentkort.

Livsmedel (snacks och öppnade förpackningar av dryck, godispåsar med mera) och presentkort återköpes inte. Filmpass, festivalbiljetter och andra biljetter som ger entré till flera visningar eller föreställningar återköps innan första punkten i programmet ägt rum. Därefter anses de vara förbrukade och återköps inte.

Återköp på grund av ålderskontroll

Observera att du måste uppfylla evenemangets minimiålder (även kallad censur) för att vi ska kunna släppa in dig. Ålderskontrollen sker i samband med biljettkontroll, därför kan biljetter i vissa fall säljas till minderåriga. Var noga med att ha med legitimationen i insläppet. Skulle du behöva återköpa biljetten går det bra så länge det genomförs innan visningen har börjat - oavsett anledning.

Läs mer om åldersgränser på bio och evenemang

Återköp på grund av ogiltigt vaccinationsintyg

Nedanstående gäller endast vid evenemang där det finns krav om giltigt vaccinationskrav från kommun, region och/eller riksdag och regering.

Vi gör vårt bästa för att informera dig om kravet om giltigt vaccinationsintyg och legitimation innan köp. Om du köpt biljett och inte kan uppvisa giltigt vaccinationsintyg och legitimation kommer du nekas inträde till evenemanget. Detta gäller samtliga evenemang och visningar arrangerade av Folkets Hus Boden där det finns krav om giltigt vaccinationsintyg. Andra villkor kan gälla vid andras evenemang i våra lokaler. Läs noga igenom informationen som finns på aktuellt evenemang innan köp.

Samma villkor gäller vid återköp på grund av ogiltigt vaccinationsintyg och legitimation som hos oss allmänt.

Om ett evenemang eller en visning ställs in

Vi strävar efter att alltid kunna ersätta dig för de biljetter du köpt till våra evenemang i fallet att de måste ställas in. Undantag gör vi i regel bara när evenemang ställs in på grund av krisartade omständigheter vi inte rår för: exempelvis smitta, krig, strejk, naturkatastrof eller andra kristillstånd utanför vår kontroll. Ersättningen kan utgå i form av återbetalning till bankkonto (vid köp på hemsida), presentkort (vid köp i kassan på plats) eller ombokning till nytt tillfälle. Läs mer under rubriken Återköp.

Arrangörer som säljer biljetter eller på andra sätt tar ut en entréavgift till evenemang som äger rum i våra lokaler tar själva beslut om hur de vill göra om evenemang ställs in. Det är också dessa som har ansvaret för att svara på dina frågor angående ditt köp.

Hittar du inte arrangörens kontaktuppgifter? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Restriktioner tas bort 11 februari

Vi återgår till normal placering vid biovisning och evenemang från och med 11 februari.

Kom ihåg att du fortfarande bör stanna hemma om du har symtom på covid-19. Vuxna som inte har vaccinerat sig bör fortsatt undvika folksamlingar och trängsel inomhus.

Klicka här för att läsa mer

Gå före i biljettkön.

Vårt nyhetsbrev är fullproppat med kommande filmer, andra spännande evenemang och erbjudanden - var först med att boka platser till nästa premiärfilm

Klicka här för att anmäla dig

Hjälp oss bli bättre.

Berätta för oss när något inte fungerar och kan anpassas bättre för dig. Genom ditt engagemang växer vi starkare - tillsammans!

Klicka här för att mejla oss

By Formsmedjan. Powered by Yago