Hoppa till innehållet

Emil Jonason och Norrbottens Kammarorkester.

  • Emil Jonason och Norrbottens Kammarorkester
Datum och mer information om visning kommer

Att se och höra klarinettisten Emil Jonason är en upplevelse utöver det vanliga. I både europeisk och amerikansk press har han beskrivits som ”klarinettens Yngwie Malmsteen”, att han ”har en rockstjärnas aura”, och ”höjer ribban för vad man kan förvänta sig av en klarinett”.

Upplev honom tillsammans med Norrbottens Kammarorkester och den hyllade finlandssvenska dirigenten Anna-Maria Helsing. Här får han tillfälle att briljera i Emmy Lindströms omtalade klarinettkonsert At the Hills of Hampstead Heath – ett av Londons största park- och grönområden. I sällskap med klarinetten och orkestern ger vi oss iväg på en fantasifull musikalisk upptäcktsfärd. Vi möter både jazziga inslag, klezmer och vidunderligt vackra melodier.

Brittiska Anna Clynes Pivot är inspirerad av upplevelser från en festival i skotska Edinburgh. Som melodisk grund har hon använt en traditionell fiolmelodi, Flowers of Edinburgh, och med den som modell skapat en alldeles underbar musikalisk värld full av smittande energi.

En röd tråd genom hela konserten är olika miljöer som varit inspirationskällor till musiken. Johannes Brahms andra symfoni är inget undantag. Han hade en sommar hyrt två rum i den vykortsvackra byn Pörtschach am Wörthersee, en liten ort i distriktet Klagenfurt-Land i Kärnten i södra Österrike. Det är härligt här, skrev han till sin förläggare Fritz Simrock strax efter ankomsten. Även om musik inte alls behöver återspegla en tonsättares egen sinnesstämning vid själva komponerandet, finns det något i Brahms andra symfoni som vittnar om en ljus period i hans liv.

Ta chansen att uppleva Brahms vackra symfoni där vi kan höra porlande bäckar, den blå himlen, solsken och svala gröna skuggor.

Övrig biljettinformation

Vid förköp av biljett på plats hos Folkets Hus tillkommer serviceavgift om 25:- per biljett

Längd 2 tim
Paus med fikaförsäljning

Pris
Vuxen 150:-
Ung under 25 år eller
Medlem i BodenArr 100:-
Under 12 år gratis
Lokal Björksalen

Arangör BodenArr
Möjliggörare Musikgymnasiet, Björknäs Gymnasiet, ABF, Studio Maddez, Bodens Kommun

Dirigent: Anna-Maria Helsing
Solist: Emil Jonason, klarinett
Anna Clyne: Pivot
Emmy Lindström: At the Hills of Hampstead Heath – klarinettkonsert nr.1
Johannes Brahms: Symphony no 2

 

Öpnna kalendarium

Gå före i biljettkön.

Vårt nyhetsbrev är fullproppat med kommande filmer, andra spännande evenemang och erbjudanden - var först med att boka platser till nästa premiärfilm

Klicka här för att anmäla dig

Inför ditt besök

Förköpta biljetter får du i handen (om du köper på plats) eller din e-postadress (om du köper på hemsidan). Vi har alltid kunnig personal på plats - säg till om du har frågor eller problem!

Undrar du något mer inför ditt besök? Läs svaren på våra vanligaste frågor och svar här eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Om Folkets Hus

Vi finns till för människorna i Boden - därför ser vi till så att orten har en prima premiärbiograf, ordnar möten som förändrar och bistår föreningar i deras arrangemang

Läs mer om Folkets hus

Hjälp oss bli bättre.

Berätta för oss när något inte fungerar och kan anpassas bättre för dig. Genom ditt engagemang växer vi starkare - tillsammans!

Klicka här för att mejla oss

By Formsmedjan. Powered by Yago