Hoppa till innehållet

Allmän information

I salongen finns speciell plats avsedd för två rullstolar eller permobiler med en ledsagare vardera. Om sällskapet har fler än en ledsagare per rullstol placeras dessa på närliggande rader. Vi rekommenderar rad 13 och 14 för sällskapets övriga besökare.

På plats ser det lite annorlunda ut jämfört med hur det ser ut i salongsöversikten på hemsidans webshop. I webshopen är det rad 14, plats 12, 13, 14, och 15 som är rullstolsplatserna. Sett från salongsentrén på plats finns två av platserna rakt fram och två direkt till höger. Vid platserna finns lösa biostolar som går att flytta på. Platserna är med andra ord flexibla.

Biovisningar

Vid biovisningar är det vår maskinist, alltså den som visar filmen, som bestämmer vem som sitter var. Det betyder att även om du bokat och köpt rullstolsplats, men inte har behov av att ha med dig rullstol på biografen, kan du bli ombedd att lämna över din plats till någon som sitter i rullstol. Den här regeln finns till för att de som verkligen behöver platserna i första hand ska få tillgång till dem.

Föreställningar och scenevenemang

Hur många rullstolsplatser som finns tillgängliga vid föreställningar varierar. Normalt finns det bara en plats tillgänglig (inklusive en ledsagare) per föreställning. Det är på grund av att plats för föreställningens teknik och tekniker ofta innebär att vi behöver blockera en rullstolsplats.

Fri entré för ledsagare

Biovisningar och Folkets Hus evenemang

Vi erbjuder ledsagare i sällskap med rullstol fri entré till biovisningar och de evenemang där vi (Folkets Hus) står som arrangör. Vid bokning och hämtning av biljett hos oss i kassan, uppge att det handlar om ledsagarbiljett så löser vi resten!

Erbjudandet gäller en ledsagare per sällskap. Alla biobesökare ska ha en biljett med sig, oavsett om det handlar om fri eller betald biljett.

Andras evenemang i våra lokaler

Vid andras evenemang i våra lokaler kan andra regler kring rullstolsplatser och ledsagare gälla. Du hittar detaljerna på sidan för aktuellt evenemang. Vid frågor ska du i första hand kontakta arrangören.

Evenemang som läggs upp på vår hemsida är ibland förmedlade - det betyder att vi på Folkets Hus inte själva är ansvariga för innehållet - och därför kan vi inte svara på alla frågor som kan tänkas uppstå. Vi hjälper dig trots det gärna att hitta rätt kontakt.

Så här gör du för att boka rullstolsplatser

1. Klicka på datum för den föreställning eller film du vill se. Du skickas nu vidare till Ticksters webshop.

2. I nästa steg, klicka på "Jag väljer själv", för att välja rullstolsplatserna. Platserna finns på rad 14 och har nummer 12, 13, 14 och 15.

3. I nästa steg, under rubriken Betalning välj alternativet "Boka nu och betala vid uthämtning" om du vill nyttja vårt erbjudande om fri entré för ledsagare.

4. Fyll i dina uppgifter och slutför bokningen

Innan visningen kommer du förbi Sagabiografen och betalar dina biljetter. Sen är du klar och kan njuta av filmen!

Undantag

Vid visningar där du endast kan förköpa dina biljetter behöver du komma förbi kassan eller skicka ett ombud för att vi ska kunna erbjuda fri entré för ledsagare.

Om Folkets Hus

Vi finns till för människorna i Boden - därför ser vi till så att orten har en prima premiärbiograf, ordnar möten som förändrar och bistår föreningar i deras arrangemang

Läs mer om Folkets hus

Hjälp oss bli bättre.

Berätta för oss när något inte fungerar och kan anpassas bättre för dig. Genom ditt engagemang växer vi starkare - tillsammans!

Klicka här för att mejla oss

Tillsammans i ett hus

Lokalen Rondo (gamla Folkan) har fått ett nytt upplägg. Du som är föreningsansluten hyr den för bara 400:- per tillfälle.

Klicka här för att läsa mer

By Formsmedjan. Powered by Yago