Hoppa till innehållet

Ingá-Máret Gaup-Juuso.

  • Ingá-Máret Gaup-Juuso
Datum och mer information om visning kommer
Föreställningen är tyvärr inställd!

På grund av de nya restriktionerna så har arrangören valt att ställa in föreställningen hos oss. Du som köpt biljetter i vår webbshop kommer få dina biljetter återbetalda automatiskt inom 3-5 bankdagar.

Om föreställningen

Ingá-Máret Gaup-Juuso har etablerat sig som en viktig del av den nya generationens samiska musiker. Uppväxt i finska Karesuando med starka rötter i Norge och Sverige, började hon jojka redan som mycket liten. Jojken har alltid varit en stor del av hennes släkts kulturarv och hon blev tidigt uppmärksammad, både för sina jojkar och sin sångröst. Bland barndomens många minnen finns ett där hon på särskild inbjudan jojkade inför självaste Dalai Lama på besök i hennes trakter.

Hon inledde sin professionella karriär som skådespelare och har medverkat i uppsättningar på Scenkonst Östersund, Beivvas sami teater i Kautokeino och Nationalteatern i Oslo vid sidan av otaliga musikaliska projekt.

För den svenska publiken är hon kanske mest känd för sitt samarbete med artisten Loreen som hon samarbetade med i tv-programmet Sápmi Sessions. Mötet ledde fram till låten Son som både framfördes på Skansens direktsända nationaldagsfirande och senare nominerades till Rockbjörnen i kategorin Årets låt.

Jojken är central i IngáMáret Gaup-Juusos musikskapande. De traditionella plockar hon främst fram ur sin stora släkts historia, för henne är det viktigt att bevara kulturarvet. Hon skriver också ständigt nya jojkar, alltid med utgångspunkt i en känsla. Som landsdelsmusiker i Nordnorge är Ingá-Máret Gaup-Juuso involverad i många olika musikaliska sammanhang och projekt där hon ofta bidrar med eget material. Hon är också medlem i den Oslo-baserade gruppen Tundra Electro där traditionell musik kombineras med olika samtida musikuttryck och improvisation. 

Till samarbetet med Norrbotten Big Band tar Ingá-Máret Gaup-Juuso med sig sin egen musik i ett intimt samarbete med Ole Jørn Myklebust – musiker, kompositör, arrangör och producent. Känd inte minst för sitt långa samarbete med Mari Boine. – Jag ser mycket fram mot detta, säger Ingá-Máret Gaup-Juuso, och berättar att det var många år sedan som hon och Ole Jørn Myklebust bestämde sig för att någon gång hitta ett sammanhang där de kunde samarbeta.

– Han är en otroligt klok och insiktsfull musiker, så det här kommer att bli väldigt spännande. Att jag sedan ska få framträda med Norrbotten Big Band gör inte saken sämre. Det här längtar jag efter att få göra, säger Ingá-Máret Gaup-Juuso.

Vanliga frågor

Hur återköper jag biljetter?

Så här återköper du biljetter

Skicka ett mejl till info@boden.fh.se med ditt namn, vad du vill att vi gör och det 10-siffriga referensnumret för hela köpet eller koden på biljetten som du vill återköpa. Om du hellre vill byta till ett annat datum eller föreställning går det i de allra flesta fall också bra.

Vid återköp av biljetter du köpt via hemsidan får du vanligtvis tillbaka pengarna på ditt bankkonto 3-5 bankdagar efter återköpet genomförs.

Du kan också ringa oss på 0921-18550 eller komma förbi under biljettkassans ordinarie öppettider så hjälper vi dig med ditt återköp. Kom ihåg att begära återköp i god tid innan evenemangsstart.

Biljetter till andras evenemang

Arrangörer som säljer biljetter eller tar entré till evenemang som äger rum i våra lokaler tar själva beslut om hur de vill göra med återköp. Hittar du inte information om återköp? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Klicka här för att se alla våra köpvillkor

Vad gäller vid vaccinationsintyg?

Från och med 1 december 2021 krävs att du har giltigt vaccinationsintyg. Se även till att ha med giltig legitimation. Kontrollen sker i insläppet

Barn och unga under 18 år behöver inte uppvisa vaccinationsintyg

Om du nekas inträde på grund av att du saknar intyg kan dina biljetter återköpas innan evenemangets start. Vad som gäller vid andras evenemang i våra lokaler går att läsa mer om på sidan för aktuellt evenemang.

Läs mer om vaccinationsintyg

Pris Ordinarie: 200:- Medlemmar/under 25 år: 100:-
Längd Ca 2 tim inkl paus

(Barn under 12 år går gratis.)
Arrangör BodenArr
Kulturpartner Folkets Hus Boden

Samverkande Norrbottensmusiken, Bodens Kommun, Interreg nord, Region Norrbotten, Artic Pulse, ABF Norr Boden

Öpnna kalendarium

Restriktioner tas bort 11 februari

Vi återgår till normal placering vid biovisning och evenemang från och med 11 februari.

Kom ihåg att du fortfarande bör stanna hemma om du har symtom på covid-19. Vuxna som inte har vaccinerat sig bör fortsatt undvika folksamlingar och trängsel inomhus.

Klicka här för att läsa mer

Ta paus i firandet.

Ge bort en stunds lugn och ro. Lika uppskattat av svärsonen som av familjens ständiga projektledare.

Läs mer om Presentkort

Inför ditt besök

Förköpta biljetter får du i handen (om du köper på plats) eller din e-postadress (om du köper på hemsidan). Vi har alltid kunnig personal på plats - säg till om du har frågor eller problem!

Undrar du något mer inför ditt besök? Läs svaren på våra vanligaste frågor och svar här eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Engagera dig för kulturen i Boden.

Vi tror på att möta nya idéer med nyfikenhet och entusiasm. Vill du jobba med oss? Är du nyfiken på hur man påverkar beslut? Vill du starta upp en ungdomsgrupp?

Läs mer och engagera dig!

By Formsmedjan. Powered by Yago