Hoppa till innehållet
26 maj 2021

Personalen tipsar #1

Om man jobbar på en biograf så ser man rätt så mycket film. Eller hur var det nu med det?

Jag har frågat alla som knegar på Sagabiografen om de sett något bra på senaste. Utmaningen: Välj bara en enda film att rekommendera till alla andra.

Fredrik

Vår Google sheets-missbrukande raidledare, som optimerar allt, heter Fredrik. Han drömmer om hundbio och pratar flytande japanska. Konnichiwa!

Fredriks filmtips: One cut of the dead

One cut of the dead är verkligen en pangrulle för den som söker efter det där lite annorlunda. Småkul zombi-komedi med en twist du aldrig i (o)livet ser komma.

Joakim

Scen- och tekniktrollkarlen Joakim är pappa till ett människobarn och två hundbarn (en av hundarna är också en demon??). Han brygger öl och spelar för mycket Runescape.

Joakims filmtips: Arrival

Har du sett och tyckt om Christopher Nolans Interstellar (2014) så ska du se Arrival härnäst. Aldrig har lingvistik varit så dramatiskt och sexigt.

Mattias

Mattias är vår allt-i-allo som hjälper till där det behövs. Hemma har han ett helt skåp fullt med häftiga mörka saker - typ uppstoppade djur och läskiga böcker.

Mattias filmtips: Doctor Sleep

Underhållande rulle som gör det omöjliga: fortsätter på en av filmvärldens största klassiker The Shining. Häxor, metafysiska rum och en rejäl dos nostalgi - vad mer kan man önska?

Oskar

Undertecknad lägger bioprogrammet och sitter som en spindel i nätet på kontoret. Han är en kronisk besserwisser och typisk oxe. Soltecknet då förstås.

Oskars filmtips: De förlorade barnens stad

Regissören är kanske mest känd för en annan kultig film; Amelie, men den här är hans bästa. Det närmsta du kommer en otecknad version av Howl's moving castle. Fast ännu mörkare.

Här hittar du alla personalens filmtips som en samlad lista

Distribution: One cut of the dead (Njutafilms), Arrival (Sony Pictures), Doctor Sleep (SF/Warner)
27 mars 2024

Avvikande öppettider i april och maj 2024.

I påsk och kort därefter har vi ett par avvikelser i våra ordinarie öppettider för...

13 januari 2024

Sagan om februari

Den älskade filmtrilogin Sagan om Ringen kommer åter igen visas på vita duken på sagabiografen i...

19 november 2023

Ta paus i julstressen.

Stressar du över julklapparna? Tipset från oss är att ge bort en stunds lugn och ro i jul....

Hjälp oss bli bättre.

Berätta för oss när något inte fungerar och kan anpassas bättre för dig. Genom ditt engagemang växer vi starkare - tillsammans!

Klicka här för att mejla oss

Gå före i biljettkön.

Vårt nyhetsbrev är fullproppat med kommande filmer, andra spännande evenemang och erbjudanden - var först med att boka platser till nästa premiärfilm

Klicka här för att anmäla dig

By Formsmedjan. Powered by Yago