Hoppa till innehållet
5 juni 2024

Pressmeddelande: Inget semesterstängt på biografen i år. “Ska bli jättekul!”

I år är inte allt som vanligt på biografen i Boden. Det blir inte någon semesterstängning, men här är det inga sura miner bland de anställda. Istället förbereder man för att slå nytt besöksrekord för sommaren.

På Sagabiografen är det fullt sjå med att få färdigt allt inför sommaren. Vanligtvis är det nu som de anställda brukar sakta ned, städa igenom popcornskåp och stänga av utrustningen för sommaren.

– Vi brukar alltid stänga ett par veckor på sommaren för semester, men i år tittade vi på vilka titlar som kommer och tänkte att: Vi provar! Personalen är med och väldigt engagerad. Vi tycker nog alla att det ska bli kul att hålla öppet, säger Fredrik Larsson, verksamhetschef på Folkets Hus.

– Vi vet ju egentligen inte hur många år sen sist vi hade öppet hela sommaren, men under de 10 år jag jobbat här har vi i alla fall alltid haft sommarstängt. I källaren finns massor av norska flaggor. Jag har tänkt att kanske någon gång för en massa år sedan varit öppet. Speciellt för turister från grannlandet då, säger Oskar Nordström och skrattar.

Oskar är anställd på Folkets Hus som driver biografen. Personalen kommer ha semester som vanligt, men tack vare nyanställningar och insatser från tjänstledig personal kommer det ändå att gå runt.

Sänkt biljettpris för barn och unga

Bland förberedelserna så har projektorn fått ett välbehövligt underhåll och man har även köpt in nyheter till kiosken. Programmet har fyllts på med extra visningar. Biljettpriset sänks även till 100 kronor för barn och ungdomar under sommaren.

– Vi är ju en ekonomisk förening så vi följer verksamhetsplanen i våra satsningar och där är barn och ungdomar särskilt viktiga. I ett par år har vi kört sommarkampanjer speciellt riktade till den här målgruppen. Det har varit väldigt uppskattat och visningarna var välbesökta, men i år vill vi göra något större i och med att vi också håller öppet hela sommaren, säger Fredrik.

Det går bra för föreningen ekonomiskt och det är något som gör att man vågar ta ut svängarna lite extra, menar han. Men på horisonten lurar molnen. På många nyhetssidor kan man läsa om stora filmer som floppar, biografer som tvingas stänga och en filmbransch i kris.

– För oss i Boden är det relativt stabilt och bra, eftersom vi utför uppdrag åt kommunen. Vi visar inte bara film utan hyr även ut lokaler billigt och med bra service för förenings- och kulturlivet. Vi kan känna en viss trygghet och planera långsiktigt på grund av det. Jag vet att många mindre biografägare just nu går på knäna. Man undrar hur man ska få allt att gå ihop när det är lite tommare bland premiärerna samtidigt som kostnaderna för hyra, personal och inköp ökar.

På Filmstaden i Luleå har man nyligen sänkt biljettpriset till 100 kronor per besökare (NSD 31/5). Luleå är en av totalt fyra biografer där kedjan provar på en ny prismodell. Att följa efter i Boden är inte något som Fredrik tycker är aktuellt.

– Det är ett spännande grepp man valt att göra och vi följer såklart det med stort intresse, men här i Boden har vi redan bra priser. Vårt snacks är också billigt och man får ta med sig egna snacks till biografen – så vi känner inte riktigt att det är vägen vi borde gå. I våra nätverk har man mer eller mindre samma syn på det som oss: Om man redan har bra pris på en tjänst av hög kvalitet och det finns titlar som har en publik, så behöver man förmodligen inte sänka priserna något mer.

Presskontakt

Oskar Nordström
070-6632129

Växel: 0921-185 50
info@boden.fh.se

10 juni 2024

Vi söker dig som vill bära tungt, jobba sent, göra skillnad.

Folkets Hus söker personal! Just nu söker vi dig som är över 18 år och som vill jobba extra vid...

19 maj 2024

Lägre biljettpris för barn/ungdomar hela sommaren lång.

Soligt? Blä. För första gången på mer än 10 år håller biografen öppet hela sommaren och det firar...

13 januari 2024

Sagan om februari

Den älskade filmtrilogin Sagan om Ringen kommer åter igen visas på vita duken på sagabiografen i...

Hjälp oss bli bättre.

Berätta för oss när något inte fungerar och kan anpassas bättre för dig. Genom ditt engagemang växer vi starkare - tillsammans!

Klicka här för att mejla oss

Gå före i biljettkön.

Vårt nyhetsbrev är fullproppat med kommande filmer, andra spännande evenemang och erbjudanden - var först med att boka platser till nästa premiärfilm

Klicka här för att anmäla dig

By Formsmedjan. Powered by Yago