Hoppa till innehållet
27 oktober 2023

Personalen tipsar #4.

Om man jobbar på en biograf så ser man rätt så mycket film. Eller hur var det nu med det? Jag har frågat alla som knegar på Sagabiografen om de sett något bra på senaste. Utmaningen: Välj bara en enda film att rekommendera till alla andra.

David

Heathers (1988)

Svensk titel: Häxor, läxor och dödliga lektioner.

Kära dagbok, Heathers är high school-filmen alla redan har sett utan att ha sett den. Filmen består nästan bara av ikoniska scener som dekonstruerar genren. Gillar du High school musical, American pie, Mean girls, Scream? Vad sägs om American horror story? Raring, alla har lånat från Heathers! How very.

Fredrik

Blodets tron (1957)

Originaltitel: 蜘蛛巣城 (Kumonosu-jô, eller “Spindelnätsslottet”)

Det är alltid kul att se huvudrollsinnehavaren Toshiro Mifune i högform. Blodets tron har många starka och intressanta scener och få karaktärer som man får lära känna intimt. Framförallt slutsekvensen är helt utan motstycke. Kurosawas öga eller stil är verkligen närvarande i hela filmen.

Nathalie

Skinkamarink (2022)

Den här filmen är ett tips till en väldigt specifik målgrupp som gillar psykologisk, experimentell skräck och genren found footage. En sammanhängande handling erbjuds inte, det är den egna tolkningen som är central. Utan att spoila för mycket så är Skinkamarink ren stämning, barndomsrädsla och lite surrealism.

Oskar

The Zero Theorem (2013)

Jag håller på att ta mig igenom Terry Gilliams filmkatalog. The Zero Theorem ligger inte direkt överst på listorna över dystopier, men med sin fantastiska kostym, scenografi och kitschiga multimediaestetik kittlar den dystopinerven något utsökt. Betyg: Fyra av fem förbudsskyltar.

Sugen på mer film?

Här hittar du alla filmtips som en samlad lista (IMDB.com)

Visa biofilmer på Saga

10 juni 2024

Vi söker dig som vill bära tungt, jobba sent, göra skillnad.

Folkets Hus söker personal! Just nu söker vi dig som är över 18 år och som vill jobba extra vid...

5 juni 2024

Pressmeddelande: Inget semesterstängt på biografen i år. “Ska bli jättekul!”

I år är inte allt som vanligt på biografen i Boden. Det blir inte någon semesterstängning, men...

19 maj 2024

Lägre biljettpris för barn/ungdomar hela sommaren lång.

Soligt? Blä. För första gången på mer än 10 år håller biografen öppet hela sommaren och det firar...

Hjälp oss bli bättre.

Berätta för oss när något inte fungerar och kan anpassas bättre för dig. Genom ditt engagemang växer vi starkare - tillsammans!

Klicka här för att mejla oss

Gå före i biljettkön.

Vårt nyhetsbrev är fullproppat med kommande filmer, andra spännande evenemang och erbjudanden - var först med att boka platser till nästa premiärfilm

Klicka här för att anmäla dig

By Formsmedjan. Powered by Yago