Hoppa till innehållet
17 augusti 2022

Personalen tipsar #3.

Om man jobbar på en biograf så ser man rätt så mycket film. Eller hur var det nu med det? Jag har frågat alla som knegar på Sagabiografen om de sett något bra på senaste. Utmaningen: Välj bara en enda film att rekommendera till alla andra.

Agnes

Stammisar känner igen Agnes som för tillfället och för det mesta är ledig för studier - men hon hoppar in ibland ändå. Agnes spelar cello, har jättemånga växter och tror att det spökar i salongen.

Agnes filmtips: Mamma mia (2008)

Mamma mia behöver knappast någon vidare introduktion. Den mysigaste av feelgood musikaler "måste man se minst en gång varje sommar" - i alla fall enligt Agnes.

David

David har börjat jobba hos oss och är kvar som projektledare på RFSL på deltid. Han håller på att sätta sig in i våra lokaluthyrningar för att på sikt ta över hanteringen. På fritiden gör han chokladpraliner och har typ hundra andra hobbies och intressen.

Davids filmtips: Ninja Kids (1992)

Mer 90-tals nostalgi än så här blir det inte. Vem var inte kär i Rocky? Har godis någonsin sett så gott ut som Tum Tums hemliga nattgömma? Och har någon filmscen varit så rolig som barnvakten i städskåpet? Ja, du hör ju: kolla in Ninja Kids (även kallad 3 ninjas) nu!

Fredrik

Fredrik heter vår kalkylarksmissbrukande raidledare som optimerar allt. Han drömmer om hundbio, strör post-its runt sig som ingen annan och pratar flytande japanska.

Fredriks filmtips: Drive my car (2021)

Lågmält men sprängfyllt drama om sorg, skam och förlåtelse. Språk är en stor del av filmens handling och speciellt de långa otextade scenerna som lyckas förmedla känslor stannar kvar länge efter filmens slut. Dessutom tog Drive my car hem Oscar-statyetten för bästa utländska långfilm på galan 2022.

Nathalie

Nathalie är ett kreativt troll och personalens nya stjärnskott. Hon har (citat:) "jätteballt hår", illustrerar på fritiden och hon har sett de flesta skräckfilmerna.

Nathalies filmtips: Funny Games (2007)

Det här är en film för den som sett så många skräckfilmer att alla börjar flyta ihop. Den är konstig men bra och lyckas skrämmas utan att använda jump-scares. Det är obehagligt hur övertygande antagonisterna spelar sina roller som fullständigt galna mördare.

Oskar

Oskar (undertecknad) har sadlat om till halvtidsstudier för att så småningom bli bibliotekarie. Han är fortfarande en kronisk besserwisser och typisk oxe. Soltecknet då förstås.

Oskars filmtips: Benedetta (2021)

Vad Ari Aster gjorde med högtiden midsommar gör Paul Verhoeven med nunnor. Sexigt, förbjudet och spännande. Förhåller sig till "nunsploitation" som fan läser bibeln. En himelssänd fröjd för cineasten, hallelujah!

Sonia

Sonia är vår verksamhetschef och den av oss som arbetat längst på Folkets Hus. Hon har många strängar på lyran, bland annat har hon varit sångpedagog och medlem i bandet Euskefeurat(!) på 80-talet. Sonia gillar att odla grönsaker och spenderar förmodligen sin lediga tid i trädgården med sitt (otroligt fina, reds. anm.) barnbarn.

Sonias filmtips: Downton Abbey 2 (2022)

Världssensationen Downton Abbey återvänder till filmduken och det med pompa och ståt. Den nya långfilmen återbesöker godset när en ny generation står vid dörren, redo att ta vid. Torr brittisk humor utlovas i detta första klassens kostymdrama. "Gemytligt" säger Sonia. "Mumma" säger jag!

Sugen på mer film?

Här hittar du alla filmtips som en samlad lista (IMDB.com)

Visa biofilmer på Saga

10 juni 2024

Vi söker dig som vill bära tungt, jobba sent, göra skillnad.

Folkets Hus söker personal! Just nu söker vi dig som är över 18 år och som vill jobba extra vid...

5 juni 2024

Pressmeddelande: Inget semesterstängt på biografen i år. “Ska bli jättekul!”

I år är inte allt som vanligt på biografen i Boden. Det blir inte någon semesterstängning, men...

19 maj 2024

Lägre biljettpris för barn/ungdomar hela sommaren lång.

Soligt? Blä. För första gången på mer än 10 år håller biografen öppet hela sommaren och det firar...

Hjälp oss bli bättre.

Berätta för oss när något inte fungerar och kan anpassas bättre för dig. Genom ditt engagemang växer vi starkare - tillsammans!

Klicka här för att mejla oss

Gå före i biljettkön.

Vårt nyhetsbrev är fullproppat med kommande filmer, andra spännande evenemang och erbjudanden - var först med att boka platser till nästa premiärfilm

Klicka här för att anmäla dig

By Formsmedjan. Powered by Yago